Hop til sidens indhold

Gå på opdagelse i området

Selsø-ruten


Medbring dine gode sko, når du besøger Selsø Slot. Der er nemlig etableret en trampesti og vandrerute, der bringer dig rundt i det smukke landskab, langs Skrivernæbbet, forbi Møllekrogen og op i højderne hvorfra du får et smukt kig udover de fuglerige vådområder. Om du går den ene eller den anden vej rundt er op til dig.

Naturekspressen

Hornsherred er et smukt sted med mange mere eller mindre tilgængelige kringelkroge. Og den bedste måde at kommer rundt i dem er med Naturekspressen – en trakortrukken vogn med plads til 28 passagerer og to kørestole.

Bag initiativet med Naturekspressen står foreningen Skibby Aktive for Fjordlandet og bag rattet sidder 10 frivillige landmænd. Chaufførerne er godkendt til persontransport og kører vognen fra cirka 1. april-31. oktober hvert år. Se de planlagte ture her.

 


Nationalpark
Skjoldungernes Land


Selsø Slot er en del af Nationalpark Skjoldungernes Land, som strækker sig over et område på 170 km2 omkring Roskilde Fjord.

Fjorden er central for Nationalparken og i årets lune måneder, kan du låne kanoer ved Møllekrogen og komme ud på vandet. Det er også muligt at booke det flydende shelter, hvis du drømmer om en overnatning på vandet. Læs mere på Nationalparkens hjemmeside

Visit Fjordlandet 

Hornsherred rummer en lang perlerække af oplevelser. På Visit Fjordlandets hjemmeside kan du få det store overblik og lade dig inspirere. Start evt. med at læne dig tilbage og gå ombord i videogalleriet